duminică, 6 martie 2011

TOP 10 FILME ROMANTICE DE VĂZUT ÎN DOI

Vizionarea unui film romantic este un bun prilej de a-ţi petrece timpul în compania persoanei iubite sau, în cazul meu, să-ţi aduci aminte de momente frumoase petrecute în îmbrăţişarea acelei persoane în timp ce vizionam un astfel de film. Prin urmare, nu am putut fi obiectivă realizând acest „top 10”, însă aştept cu bucurie propunerile, completările şi ideile voastre! Şi acum (cu tobele de rigoare pe fundal), să prezint topul:

1. Ghost (1990) – Nu imi place Patrick Swayze in mod special mai ales daca nu danseaza. Dar in Ghost face un rol convingator si impresionant. Iar Demi Moore arata formidabil. Cu o muzica superba si cu scenele condimentate de umor ale lui Whoopi Goldberg, filmul va va destinde cu siguranta!



2. The Notebook (2004) - E genul de film la finalul căruia suspini şi te întrebi „oare există aşa ceva şi în realitate?” Adică doi oameni care se iubesc nebuneşte, deşi li se opun normele sociale ale vremii, familiile, destinul... Ryan Gosling şi Rachel McAdams mi-au părut foarte potriviţi pentru rolurile îndrăgostiţilor, au evidenţiat minunat că în spatele unei mari poveşti de dragoste există întotdeauna şi o poveste deosebită!
                                                    

3. Pride and Prejudice (2005) - A doua zi după ce am vizionat filmul, mi-am cumpărat romanul! Povestea scrisă de Jane Austin e superbă, iar cu Matthew Macfadyen în rolul lui Mr. Darcy am suspinat continuu în cele 127 minute, cât ţine filmul. Fără dar şi poate, un film superb!
                                                    

4. Wuthering Heights (2009) - Ultima ecranizare a romanului lui Emily Bronte este şi singura pe care am văzut-o şi, sincer, nici nu îmi doresc să văd vreo alta pentru că mi-a plăcut atât de mult acest film, încât l-am mai urmărit o dată (lucru pe care nu îl fac în mod normal cu filmele şi cărţile citite). Am fost placut surprinsă de distribuţia aleasa, m-a impresionat Tom Hardy în rolul lui Heathcliff. Charlotte Riley şi ceilalti actori mi-au plăcut de asemenea.

5. A walk to remember (2002) - Dragostea o întalneşti în momentele şi locurile cele mai neaşteptate. Trebuie să-i dai o şansă, să ai răbdare şi curaj - cam aceasta pare să fie mesajul filmului. Pe cinicul şi fustangiul Shane West, dragostea pentru aparent banala Mandy Moore îl va schimba. Filmul este plin de scene emoţionante, fapt pentru care vă dau voie să plângeţi putin!


6. Leap year (2010) - Amy Adams şi Matthew Goode sunt protagoniştii acestei comedii romantice, în care o tânără e decisă să plece în călătoria vieţii ei pentru a-l cere în căsătorie pe dl. Perfect, dar descoperă pe parcurs că destinul îi pregătise cu totul altceva. Recunosc, nu este un film de Oscar, însă actorii sunt simpatici, iar scenele amuzante abundează. Vi-l recomand dacă doriţi să aflaţi mai ales cum are Matthew grijă de „Louis”!
7. The Good Guy (2009) - Cine a fost fan „Fetele Gilmore” va dori să vadă cu siguranţă şi această comedie romantică a cărei protagonistă este Alexis Bledel. Aşa cum afirmă şi Daniel („surpriza” filmului) făcând referire la romanul „Pride and Prejudice”, oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce sunt, iar aparenţele se dovedesc adesea înşelătoare. Întradevăr, nici eu nu mă aşteptam la finalul pe care filmul l-a avut, dar pot spune că mi-a plăcut enorm această comedie romantică pe care aseară am văzut-o!
8. Titanic (1997) - Este, poate, cel mai sonor şi mai mediatizat dintre filmele enumerate în acest top. Pentru mine, nu este „the best”, dar recunosc să povestea m-a acaparat întrucât imposibilul devine fapt zilnic şi nebunia momentului este trăită din plin. Este, cu siguranţă, un film intrat în istorie.
9. Love Actually (2003) - Vizionându-l, nu poţi să nu îţi aminteşti de emisiunea lui „Mircea Radu bre”, întrucât melodia „All you need is love” e un fel de laitmotiv. Nu stiu daca din cauza lui Colin Firth, nu stiu dacă are legatură cu Hugh Grant, nici dacă doar m-a distrat teribil Liam Neeson în rolul de tată, dar Love Actually mi-a plăcut enorm, actorii sunt foarte cunoscuţi şi talentaţi, iar replicile lor amuzante şi chiar memorabile.




10. Dirty Dancing (1987) - Se pare că am început şi închei acest top cu Patrick Swayze. Mi-a plăcut mult filmul, asta pentru că muzica te atrage surprinzator de simplu în lumea acelor ani în care câţiva tineri sfideaza regulile societatii, pentru ca Patrick Swayze era minunat, pentru senzualitatea transmisă prin dansuri, pentru acele repetiţii care îţi aduc zâmbetul pe buze şi te fac sa te ridici sa pui in practica ce vezi...pentru ca e cel mai bun film de genul asta pe care l-am vazut, un film din care reiese faptul ca nu există imposibil!


Vreau sa clarific faptul ca mentionarea filmelor a fost facuta in mod aleatoriu si nu in functie de preferinte!
Astept si topul vostru propriu!

4 comentarii:

  1. Atunci cand eram in liceu sau facultate exista acea fata pe care toti o placeau, dar nimeni nu indraznea sa se aproprie de ea. Daca pentru unii a cuceri o fata este o "misiune imposibila", pentru altii totul pare foarte natural si usor. Cautam persoane versate care sa ne zica secretele cuceririi unei fete. Te invit sa accepti provocarea si sa participi la concursul de pe pagina urmatoare:
    http://roxandrei.ro/concursuri-active/se-cauta-doctor-in-amor/

    RăspundețiȘtergere
  2. dintre toate filmele, singurele care m-au incantat cat de cat au fost Love Actually si Ghost.

    RăspundețiȘtergere