duminică, 27 martie 2011

Femeia, bărbatul şi ... amantul!

       Nu, nu este vorba de vreun banc sau vreo poantă nesărată, este doar titlul cărţii pe care mi-am cumpărat-o săptămâna aceasta. „Femeia, bărbatul şi amantul” este o culegere de reflecţii, proverbe, maxime şi cugetări alese de Ion Mărculescu, o lectură destul de interesantă, aşa cum afirmă însuşi autorul: „Niciodată nu putem fi de ajuns de recunoscători celor care de-a lungul mileniilor, şi-au adus măsura la îmbăgăţirea oceanului de înţelepciune al proverbelor, maximelor şi zicătorilor din care, cu umilinţă şi recunoştiinţă, desprindem o părticică în filele acestei cărţi”. Pentru cei cărora am reuşit să le stârnesc interesul, am selectat câteva citate, pe care le-am considerat mai cu luare aminte...


Femeia:
„Aceea ce n-a iubit niciodată, n-a trăit niciodată!” (proverb englez)
„Bărbatul are ochi să vadă, femeia are ochi să fie văzută!” (proverb românesc)
„Barbatul duce greul, dar femeia e temeiul.” (proverb românesc)
„Casa nu e fundamentată pe pământ, ci pe femeie.” (proverb olandez)
„Cea mai frumoasă jumătate a lumii sunt femeile.” (F. Calbollero)
„Cinstiţi femeile! Ele împletesc şi ţes trandafiri cereşti în viaţa pământească!” (proverb indian)
„Curajul este printre cele dintâi unităţi de măsură cu care femeile apreciază iubirea unui bărbat. Ele simt ce luptă mare îi aşteaptă!” (I. Vlasiu)
„Din dragoste pentru femei s-a născut tot ce e mai frumos pe lume.” (M. Gorki)
„Există un personaj deasupra femeii frumoase: femeia frumoasă şi modestă.” (Pitagora)
„Femeia e jumătatea bărbatului.” (citat armenesc)
„Femeia este aprigă în ură şi crudă în răzbunare, pentru că ştie bine a iubi!” (V. Pagon)
„O fată săracă poate da mai mult decât are.” (G.B. Shaw)


Bărbatul:
„Bărbatul e capul, femeia e sufletul!” (proverb românesc)
„Bărbatul e potop, femeia lac.” (proverb armenesc)
„Bărbaţii judecă după principii. Judecata femeii e iubirea sa: pe cel pe care nu-l iubeşte, îl condamnă!” (Schiller)
„Când poţi spune pentru ce iubeşti o femeie, n-o iubeşti cu adevărat.” (G. Ibrăileanu)
„Ziua se ceartă bărbatul cu femeia, dar noaptea se împacă.” (proverb polonez)
„Vorbele funt femei, faptele sunt bărbaţi.” (proverb românesc)
„Valoarea bărbatului se află în vitejie, în îndrăzneală, în bunăvoinţă şi înţelepciune.” (Zakani)


Amantul:„Amorul, ca şi soarele, e un singur moment la zenit: momentul primului da.” (G. Ibrăileanu)
„Dacă vrei să fii iubit, iubeşte!” (Seneca) - nu pot să nu fac menţiunea că „Ut ameris, ama!” reprezintă de mai bine de trei ani citatul meu de suflet...
„Dintre toate durerile, cea mai grea este a iubi în zadar!” (proverb universal)
„Fructele interzise sunt cele mai dulci.” (proverb universal)
„Îndrăgostiţii care se ceartă, se adoră!” (proverb francez)
„Nu dori imposibilul.”(proverb grecesc)
„Nu este greu să te îndrăgosteşti, dar este greu să-ţi mărturiseşti dragostea...”(A. de Musset)
„Riscul de a iubi e o chemare”(M. Voiculescu)
„Sufletul nu-l da decât cui îţi dă sufletul lui. Altfel, rămâi fără nimic!” (N. Iorga)
„Uneori, despărţirea este mai bună decât dragostea.”(proverb arab)
„Vechile iubiri nu părăsesc niciodată trupurile care le-au adăpostit.” (H. Mann)

Sper să vă fi plăcut!

luni, 21 martie 2011

Top 10 saruturi pasionale din filme!

Dacă tot am realizat nu de mult un "Top 10 filme romantice de vazut in doi" , m-am decis să realizez şi un top 10 al celor mai pasionale săruturi din filme. Sunt din nou subiectivă, nici nu se putea altfel, şi menţionez că ordinea în care sunt prezentate filmele este pur aleatoare! Enjoy it! :)


1. Titanic - lista săruturilor memorabile nu avea cum să nu înceapă cu acest film, atât de reprezentativ în istoria cinematografică. Să recunoaştem, filmul a smuls mai multe lacrimi decât alte zeci de filme romantice la un loc. Cine poate uita scena sărutului de la prova?


2. The Ghost - Un sarut cu adevarat emotionat este cel dintre Molly (Demi Moore) si Sam (Patrick Swayze) din filmul „Fantoma mea iubita”. De fapt, sarutul se petrecea intre Molly si Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg), insa noi am asistat la sarutul dintre cei doi indragostiti ghinionisti.





 3. Spiderman - Cine nu isi aminteste sarutul cu capul in jos din filmul „Omul Paianjen”? Pasional si inedit, sarutul dintre Kirsten Dunst si Tobey Maguire, protagonistii filmului, este cu siguranta unul memorabil.


4. Twilight - Din acest top nu putea lipsi un film din saga Amurg. Nu de alta, dar trebuie sa recunoastem ca primul sarut dintre Bella Swan si Edward Cullen chiar a fost unul deosebit. Iar povestea lor de dragoste este cel putin draguta, daca nu pasionala.



5. The Notebook - Toata lumea iubeste un sarut pasional in ploaie, iar acest faimos sarut din film ne ofera exact asta. Sarutul este unul intens si fierbinte. Puteti simti chimia dintre personaje, Noah si Allie, care atrage cu adevarat publicul in poveste.

6. Jeux d enfants -  Cand cineva te stie de-o viata, iti poate fi cel mai bun prieten sau cel mai de temut dusman. Filmul este povestea intalnirilor unui el cu o ea, progresand de la jocurile inocente ale copilariei pana la jocurile de putere, curaj si incredere ale varstei adulte. Il recomandam cuplurilor pasionale care obisnuiesc sa provoace partenerul si relatia cu jocuri care imping limite.



7. Love and other drugs - El se îndrăgosteşte, ei nu-i vine să creadă. Vă imaginaţi totuşi finalul? Sigur că da, că doar cum se termină orice poveste de dragoste? L-am văzut cam greu şi sigur nu mă puteam uita dacă nu ar fi fost nişte faze comice care au mai piperat acţiunea. Bine, a avut atuul de a-l avea şi pe Gylenhaal în rol principal masculin.



8. The lake house - Imi place foarte mult Sandra Bullock şi, implicit, mai toate filmele în care a jucat. În materie de săruturi, mi-a venit în minte "The lake house", poate şi din motivul - evident - al partenerului, Keanu Reaves. Un film delicios!



9. Pride and Prejudice - Din nou, varianta din 2005. Apar tot felul de obstacole intre iubirea celor doi si cand acestia isi dau seama de ceea ce simt si vor sa faca cunoscut acest lucru, toti raman surprinsi, intrucat credeau ca cei doi se urasc. Scenariul, peisajul din film, actorii fac o combinatie perfecta pentru un film reusit.



10. Bodyguard - Care ar fi fost sansele ca o cantareata sa se indragosteasca de bodyguard-ul ei? Mari am spune noi uitandu-ne la nebunia lumii mondene. Dar daca ar fi sansele ca aceasta sa devina o frumoasa poveste de dragoste? Daca nu ar fi nu s-ar mai povesti... Cu Kevin Costner si Whitney Houston in rolurile principale si avand o coloana sonora de exceptie (inclusiv hit-urile semnate Whitney Houston "I will always love you" si I have nothing"), filmul The Bodyguard are totul: suspans, fiori, dragoste, pasiune, pericol plus jocul actoricesc de exceptie al celor doua staruri.



În speranţa că v-a făcut plăcere să citiţi acest top pe care l-am realizat, aştept şi propunerile voastre şi propriile păreri despre un top al celor mai pasionale, inedite, captivante săruturi din filme!




  









joi, 17 martie 2011

Love me always, like you loved me from the start...

Tocmai am descoperit o melodie foarte frumoasă şi am dorit să o împărtăşesc şi cu voi! Mie îmi plac mult, atât linia melodică, cât şi versurile. "Love me with all your heart!" se numeşte ea, iar interpretul este GDGJIEDGHVDLKNJKGHER, pardon! Engelbert Humperdinck am vrut să scriu, nici nu ştiu cum nu am scris corect din prima, un aşa nume simpluţ! :D Recunosc că până acum n-am mai auzit de el, însă voi căuta să îi ascult şi alte melodii, m-a convins cu această primă melodie descoperită!

"Don't give me your love
For a moment or an hour
Love me always as you love me
From the start
With every beat of your heart!"


sâmbătă, 12 martie 2011

Ce e rasist in articolul asta? ca George e nume de cal?

Întâmplare inedită în comuna ilfoveană Ştefăneşti. Un ţigan din localitate, cunoscut pentru gesturile lui extravagante, a  ţinut neapărat să-şi boteze copilul George. Pe consătenii lui i-a amuzat întâmplarea şi spun că n-au mai pomenit aşa ceva. Pentru mulţi, e prima oară când aud de un ţigan pe care să-l cheme George.
Iată ce a declarat Exponatu, unchiul dinspre mamă al băieţelului: “Păi, dom’le, ăsta nici nu-i nume de rom, e nume de cal. Şi-a bătut joc de copil.”

Nici Expertiza, mama lui George,  nu a fost de acord cu numele, însă nu a avut cu cine să se înţeleagă. Bărbatul ei a lovit-o brutal la nivelul feţei de fiecare dată când a avut ceva de comentat. Deşi a încercat să-i sugereze subtil variante precum Termopan, Lamborghini şi Leptop, bărbatul nici n-a vrut să audă şi a ţinut-o pe a lui: Ori George, ori Alexandru.
Carusel Potârcă, tatăl copilului, şi-a justificat încăpăţânarea în felul următor: Nu vrea ca fiul lui să ajungă o persoană fadă, care nu iese în evidenţă prin nimic. “E mai bine să râdă lumea de el decât să nu-l bage în seamă”, a precizat Carusel.

Sursa: http://www.timesnewroman.ro/monden/4008-un-tigan-excentric-si-a-botezat-copilul-george

duminică, 6 martie 2011

TOP 10 FILME ROMANTICE DE VĂZUT ÎN DOI

Vizionarea unui film romantic este un bun prilej de a-ţi petrece timpul în compania persoanei iubite sau, în cazul meu, să-ţi aduci aminte de momente frumoase petrecute în îmbrăţişarea acelei persoane în timp ce vizionam un astfel de film. Prin urmare, nu am putut fi obiectivă realizând acest „top 10”, însă aştept cu bucurie propunerile, completările şi ideile voastre! Şi acum (cu tobele de rigoare pe fundal), să prezint topul:

1. Ghost (1990) – Nu imi place Patrick Swayze in mod special mai ales daca nu danseaza. Dar in Ghost face un rol convingator si impresionant. Iar Demi Moore arata formidabil. Cu o muzica superba si cu scenele condimentate de umor ale lui Whoopi Goldberg, filmul va va destinde cu siguranta!



2. The Notebook (2004) - E genul de film la finalul căruia suspini şi te întrebi „oare există aşa ceva şi în realitate?” Adică doi oameni care se iubesc nebuneşte, deşi li se opun normele sociale ale vremii, familiile, destinul... Ryan Gosling şi Rachel McAdams mi-au părut foarte potriviţi pentru rolurile îndrăgostiţilor, au evidenţiat minunat că în spatele unei mari poveşti de dragoste există întotdeauna şi o poveste deosebită!
                                                    

3. Pride and Prejudice (2005) - A doua zi după ce am vizionat filmul, mi-am cumpărat romanul! Povestea scrisă de Jane Austin e superbă, iar cu Matthew Macfadyen în rolul lui Mr. Darcy am suspinat continuu în cele 127 minute, cât ţine filmul. Fără dar şi poate, un film superb!
                                                    

4. Wuthering Heights (2009) - Ultima ecranizare a romanului lui Emily Bronte este şi singura pe care am văzut-o şi, sincer, nici nu îmi doresc să văd vreo alta pentru că mi-a plăcut atât de mult acest film, încât l-am mai urmărit o dată (lucru pe care nu îl fac în mod normal cu filmele şi cărţile citite). Am fost placut surprinsă de distribuţia aleasa, m-a impresionat Tom Hardy în rolul lui Heathcliff. Charlotte Riley şi ceilalti actori mi-au plăcut de asemenea.

5. A walk to remember (2002) - Dragostea o întalneşti în momentele şi locurile cele mai neaşteptate. Trebuie să-i dai o şansă, să ai răbdare şi curaj - cam aceasta pare să fie mesajul filmului. Pe cinicul şi fustangiul Shane West, dragostea pentru aparent banala Mandy Moore îl va schimba. Filmul este plin de scene emoţionante, fapt pentru care vă dau voie să plângeţi putin!


6. Leap year (2010) - Amy Adams şi Matthew Goode sunt protagoniştii acestei comedii romantice, în care o tânără e decisă să plece în călătoria vieţii ei pentru a-l cere în căsătorie pe dl. Perfect, dar descoperă pe parcurs că destinul îi pregătise cu totul altceva. Recunosc, nu este un film de Oscar, însă actorii sunt simpatici, iar scenele amuzante abundează. Vi-l recomand dacă doriţi să aflaţi mai ales cum are Matthew grijă de „Louis”!
7. The Good Guy (2009) - Cine a fost fan „Fetele Gilmore” va dori să vadă cu siguranţă şi această comedie romantică a cărei protagonistă este Alexis Bledel. Aşa cum afirmă şi Daniel („surpriza” filmului) făcând referire la romanul „Pride and Prejudice”, oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce sunt, iar aparenţele se dovedesc adesea înşelătoare. Întradevăr, nici eu nu mă aşteptam la finalul pe care filmul l-a avut, dar pot spune că mi-a plăcut enorm această comedie romantică pe care aseară am văzut-o!
8. Titanic (1997) - Este, poate, cel mai sonor şi mai mediatizat dintre filmele enumerate în acest top. Pentru mine, nu este „the best”, dar recunosc să povestea m-a acaparat întrucât imposibilul devine fapt zilnic şi nebunia momentului este trăită din plin. Este, cu siguranţă, un film intrat în istorie.
9. Love Actually (2003) - Vizionându-l, nu poţi să nu îţi aminteşti de emisiunea lui „Mircea Radu bre”, întrucât melodia „All you need is love” e un fel de laitmotiv. Nu stiu daca din cauza lui Colin Firth, nu stiu dacă are legatură cu Hugh Grant, nici dacă doar m-a distrat teribil Liam Neeson în rolul de tată, dar Love Actually mi-a plăcut enorm, actorii sunt foarte cunoscuţi şi talentaţi, iar replicile lor amuzante şi chiar memorabile.




10. Dirty Dancing (1987) - Se pare că am început şi închei acest top cu Patrick Swayze. Mi-a plăcut mult filmul, asta pentru că muzica te atrage surprinzator de simplu în lumea acelor ani în care câţiva tineri sfideaza regulile societatii, pentru ca Patrick Swayze era minunat, pentru senzualitatea transmisă prin dansuri, pentru acele repetiţii care îţi aduc zâmbetul pe buze şi te fac sa te ridici sa pui in practica ce vezi...pentru ca e cel mai bun film de genul asta pe care l-am vazut, un film din care reiese faptul ca nu există imposibil!


Vreau sa clarific faptul ca mentionarea filmelor a fost facuta in mod aleatoriu si nu in functie de preferinte!
Astept si topul vostru propriu!

miercuri, 2 martie 2011

Promotii noi de Martisor de la eMAG ! :D

eMAG - Furnizorul solutiilor complete!

La multi ani, 1 martie!

Vine, vine... 1 decembrie? huh? haideţi, nu îmi spuneţi că vine, vine PRIMĂVARA, că n-am să vă cred. Ori voi vedeţi ceva ce mie-mi scapă? Vedeţi soarele din spatele norilor plumburii... Iluzii!
Lăsând gluma la o parte şi având primăvara în suflet şi gripa în priviri, vă urez şi eu în prag de primăvară calendaristică un mărţişor care să alunge spiritele rele (pentru asta recomand şi feng shui-ul) şi care să vă umple sufletele de bucurie şi speranţă. Prindeţi-l de rever şi zâmbiţi privind spre soare (vorbesc metaforic, bineînţeles!) ca totul să înflorească în jur!

      În altă ordine de idei, vă prezint ce evenimente s-au mai produs de-a lungul timpului în această zi specială!

1445 – Se naşte pictorul italian Sandro Boticelli. Din cauză că fuma tot felul de prostii, prietenii îi spuneau şi Etno-Boticelli.
1565 – Este fondat oraşul Rio de Janeiro. Întemeietorii oraşului au fost nişte turişti rătăciţi, care urcaseră până la Copacabana Căprioara.
1944 – Are loc premiera piesei Steaua fără nume, de Mihail Sebastian. Spectatorii, când au văzut cât de prost joacă actorii, au început să strige: “M*** Steaua fără nume(r)!”

Sursa: http://www.timesnewroman.ro/istorice