miercuri, 3 octombrie 2012

Retorice



            Nu că aş fi fost vreodată prea înzestrată, dar cred că-mi pierd şi bruma de talent narativ. Ce-i drept, e greu să-ţi menţii un limbaj estetic atunci când citeşti doar cărţi de economie. Şi nici nu mă plâng, îmi place economia (nu cea a României), dar ce s-a întâmplat cu visul meu de a scrie un roman? Sau de a publica un volum de poezii? Mda... se pare că vor rămâne doar vise. M-am grăbit să-mi asum rolul de „om matur” şi se pare că aceştia nu îşi alocă mai deloc timp viselor.
            În iulie mi-am cumpărat entuziasmată „Adam şi Eva” a lui L. Rebreanu, hotărâtă să o devorez...mă uit la ea zilnic fără a o deschide. Nu am timp de lecturat, abia am parcurs 100 pagini... trist, trist. Mai trist e că mi-am mai cumpărat alte 4 cărţi, ba una chiar am câştigat-o participând la un concurs propus de o revistă online. Nici de acelea nu cred că mă voi bucura prea curând.
            Între vise şi visuri, am ales să ţin ochii larg deschişi şi să fac nu ceea ce vreau, ci ceea ce trebuie. Însă preţul este, evident, mare şi nu tocmai determinat de raportul dintre cerere şi ofertă.

5 comentarii:

  1. Oau, ce rapid ai fost! :)
    Multumesc, eram de ceva timp in lumea asta, probabil insa in faza de negare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Soluţia corectă este, desigur, să dormi mai puţin pentru a avea timp de mai mult :)

    Sau să faci cu nervii, să baţi cu pumnii în pereţi, iar apoi să recunoşti că nu-ţi place cititul într-atât pe cât credeai acum câţiva ani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic sa pui mana si sa citesti adam si eva ca mai mult decat interesanta ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am inceput sa citesc "Adam si Eva" si mi se pare foarte interesanta, deci nu o lasa din mana.

    RăspundețiȘtergere