joi, 11 august 2011

Sfaturi pentru o relatie armonioasa (nu-mi apartin)

Care este cheia relatiilor de succes? Cateva aspecte simple pe care trebuie sa le cunosti pentru a-ti consolida relatia si a o ajuta sa mearga mai bine.

1. Relatia ta nu va supravietui daca nu-i acorzi suficienta atentie. Rezerva-ti macar jumatate de ora in fiecare seara si macar o zi in fiecare luna pe care sa le petreci in exclusivitate cu partenerul tau.
2. Amandoi veti avea nevoie de siguranta si comfort. O relatie  buna se bazeaza pe compromis si pe reciprocitate.
3. Pastreaza un echilibru intre dependenta si independenta. Comunica-i partenerului tau ca ai nevoie de el, dar nu-l presa prea mult ca sa nu se simta incoltit.
4. Incurajeaza-l sa te asculte, aratandu-ti recunostinta atunci cand face acest lucru. In mod similar, arata-ti interesul atunci cand iti vorbeste. Trebuie sa fii constienta de faptul ca majoritatea barbatilor se comporta altfel decat femeile intr-o conversatie. Au nevoie de mai multa tacere si de mai mult timp de gandire.
5. Determina-l sa te aprecieze. Nu te astepta la complimente spontane, mai degraba spune ceva pozitiv despre tine si cauta-i aprobarea.
6. Invata-l, de preferat la inceputul relatiei, cum sa te aduca cel mai sigur la orgasm, pentru ca este putin probabil ca va descoperi singura acest lucru. Daca nici tu nu te cunosti inca prea bine, incearca sa te descoperi.
7. Invata sa faci acel lucru care poate readuce buna dispozitie in relatia ta, sa oferi partenerului tau un zambet autentic, dragastos, si aprobator.
8. De multe ori acele mici ciudatenii care te-au atras la inceput la partenerul tau, se pot transforma cu timpul in obiceiuri enervante. Invata sa-l iubesti cu toate micile defecte.
9. Resentimentele ascuse otravesc o relatie; prin urmare daca te deranjeaza ceva spune-i. Aminteste-ti ca desi barbatii nu suporta conversatiile emotionale, le place sa caute solutii. Exprima-ti nemultumirile si apoi roaga-l sa te ajute sa gasesti rezolvarea.
10. Invata ca a-ti pedepsi partenerul nu este o solutie. S-ar putea ca acest lucru sa te faca sa te simti bine, dar se poate intampla ca el sa se incapataneze mai tare. O strategie mai buna ar fi sa rasplatesti lucrurile care-ti plac si sa le ignori pe cele care nu-ti plac.
11. Banii sunt cauza cea mai frecventa pentru conflictele din interiorul unui cuplu. Pentru a avea o relatie care sa functioneze bine trebuie sa va ocupati de sursele de venit si sa va faceti un buget.
12. Daca nu v-ati impartit corect munca domestica intre voi, acest lucru s-ar putea sa produca neintelegeri in relatia voastra. Realizeaza o lista a sarcinilor domestice, discut-o cu partenerul si mobilizeaza intreaga familie, inclusiv partenerul, pentru a imparti munca.
13. Daca ai copii, implica-ti partenerul cat mai mult posibil in ingrijirea copiilor, chiar daca ai impresia ca nu se pricepe la fel de bine ca tine la acest lucru. Este important sa fiti uniti in fata copiilor.
14. Rezolva-ti problemele care tin de viata sexuala. Sexul poate avea suisuri si coborasuri de-a lungul anilor, dar daca viata ta sexuala incepe s-o ia in jos, nu accepta acest lucru pur si simplu. De indata ce observi o schimbare mai abrupta, intreba-te de ce s-a intamplat si apoi incearca sa readuci pasiunea in relatie.
15. Nu trebuie sa presupui ca nu vei fi tentata niciodata sa ai o aventura asa cum se intampla cu aproape oricine. Trebuie sa inveti cum sa-i rezisti. Daca nu reusesti, nu te teme ca acesta va fi sfarsitul relatiei tale. Majoritatea cuplurilor se impaca, mai ales atunci cand e vorba doar de o aventura de o noapte, si isi dau seama de multe ori ca aflarea cauzelor care au provocat aventura ii poate ajuta sa devina mai apropiati. Prin urmare trebuie sa inveti cum sa rezisti tentatiei, dar nu te gandi ca o aventura inseamna sfarsitul relatiei.
16. Aminteste-ti ca plictiseala este de obicei o modalitate de a ascunde supararea. Daca simti ca te plictiseste, intreba-te ce motive de suparare ai.
17. Fii constienta de faptul ca barbatii se simt in general mai coplesiti de emotie decat femeile. Daca este suparat sau in lacrimi, trebuie sa-l lasi o jumatate de ora singur sa se descarce si sa-si recapete echilibrul pentru a putea purta o conversatie cu tine.
18. Invata cum sa te certi. Cheia este sa nu spui niciodata ceva ce nu ai vrea sa auzi din partea celuilalt.
19. Cercetarile arata ca este nevoie de cinci experiente pozitive pentru a sterge amintirea unei experiente negative. Prin urmare compenseaza fiecare comentariu rautacios cu cinci cuvinte placute. Compenseaza fiecare moment de respingere cu cinci imbratisari.
20. Invata sa negociezi. Fiecare dintre voi isi poate afirma dorinta, iar apoi puteti incerca impreuna sa gasiti o cale de mijloc.
21. Accepta lucrurile care nu se vor schimba niciodata. Unele trasaturi ale partenerului tau vor ramane asa toata viata si trebuie sa accepti acest lucru.
22. Invata sa ierti. Daca stii ca nu-ti vei ierta niciodata partenerul in privinta unei probleme importante, atunci ar fi mai bine sa luati o pauza si sa o iei de la inceput cu altcineva.
23. Trebuie sa-ti dai seama ca amandoi va veti schimba de-a lungul anilor. Prin urmare chiar daca ai impresia ca il intelegi sau ca sunteti de acord asupra anumitor probleme, verifica acest lucru in mod regulat macar o data pe an pentru a te asigura ca nici unul dintre voi nu s-a razgandit intre timp.
24. Invata cand sa renunti. Daca scopurile voastre in viata sunt incompatibile, daca relatia voastra implica droguri sau violenta, sau daca in relatie predomina suferinta in detrimentul placerii, atunci renunta la relatie inainte ca aceasta sa te distruga.
25. Nu trebuie sa crezi ca daca te duci la un cabinet de consiliere inseamna ca ai esuat. Aceste sedinte pot schimba cursul unei relatii care merge prost si pot transforma o relatie obisnuita intr-una nemaipomenita.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu